Sportfogadás, statisztika, tippek

Foci statisztika és tippek

Foci statisztika és tippek

Példa gólos szűrésre

2023. november 01. - falconer

Üdv!

A elmúlt hétközi angol bajnoki meccsek eredmény elemzésénél maradva bemutatok egy példát gólos szűrésre.

Újabb fejlesztésként bevezettem az ún. "gólos tiltás" adat megjelenítését. Ez azt jelenti, hogy minden gólos tippkategóriánál (GG/NG, over/underek) megvizsgálom, hogy az egyes csapatok gólos sorozatai elérik-e vagy meghaladják-e a bajnokság szintjén a csapatok harmadokra lebontott sorozatátlagait.

Ha elérik vagy meghaladják, akkor várhatóan ez a sorozat előbb-utóbb megszakad, ezért a "Tiltás" elnevezés, és ezért az ellenkező gólos tipp kerül megjelenítésre. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden esetben az ellenkező eset jön be, de egy a bajnokság szintjén kialakult és folyamatosan változó átlaghoz előbb-utóbb "beállnak" az egyes csapatok ezen értékei is. 

Az örök kérdés pedig, hogy hosszútávon mennyire jövedelmező "stratégia" a sorozatszakadásra játszani? Ezt az adatokon kívül mindig az oddsok döntik el.

Konkrét példa: 

Angol 1: Blackpool-Cheltenham meccs. A Cheltenham a bajnokság utolsó (3.) harmadjában lévő csapat, és a meccs előtt 4 under 2,5-es sorozatban volt. 

A bajnokság 3. harmadjában szereplő csapatok összesen under 2,5-es sorozatátlaga jelenleg 4.

Tehát a Cheltenham esetében megjelölésre került a "Gólos Tiltás", tehát Overnek kellett volna jönnie a meccsen (jött is), mert elérte a saját értéke a bajnoki átlagot.

Tehát a hétközi 71 db angol meccset leszűrtem az AX oszlopon a "gólos tiltás"-ra, azon belül az over 2,5-re, és így jött ki 12 db ilyen meccs, ahol a fentiek alapján Over 2,5-t, tehát legalább 3 gólt vártam.

A szűrés az AX oszlopon:

goltiltover2.jpg

Az eredmény pedig 12/10-es találat, és 56%-os haszon.

goltiltover.jpg

Látszik a nyertes oddsokból, hogy ezen meccsek nagyrésze underes volt az irodák előzetes várakozásai alapján, tehát jó szorzókért lehetett overt játszani. Nyilván a sorozatszakadás mindig az adott trend ellen megy, ezért a jobb szorzók.

További érdekesség, hogy ugyanezen szűrés 85%-os hasznot hozott volna, ha Over 3,5 tipp kerül megjátszásra.

Fontos ugyanakkor rögzíteni, hogy mindez csak adat és statisztika, tehát SOHA nem automatikus, hogy egy szűrés mindig bejön és mindig jövedelmező, erre sajnos nincs semmilyen garancia.

Ez tehát egy lehetséges gólos szűrés volt, mint látszik a határ a csillagos ég, igyekszek bemutatni több példát is gólokra a jövőben is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://focistat.blog.hu/api/trackback/id/tr6818248029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása